Motörhead och Elvis i sommarens vinglas

Lemmy i Motörhead gillar vin och rock-diggarna gillar det också. Foto: Chris Pizzello/AP.
Lemmy i Motörhead gillar vin och rock-diggarna gillar det också. Foto: Chris Pizzello/AP.

Vin

Mullrande Motörhead-shiraz och klangrikt Presley-cabernet sauvignon. Ja, vissa drycker spelar tillsammans med musiken. Vi ger dig tonträffarna som mixar musik och dryck i glaset.

Motörhead Shiraz (6318), Australien, 75 cl, 119 kronor
Vem kopplar samman hårdrock och rött vin? Ja, när det väl gjordes så var succén omedelbar och det australiska vinet gick rakt in i ordinarie sortiment på Systembolaget. Klockrent till grillat så klart och ruskigt populärt på sommarens musikfestivaler. Nu i juni lanseras rosévarianten!
Elvis The King Cabernet Sauvignon (6312), USA, 75 cl, 109 kronor

Att Elvis Presley fortfarande säljer är  solklart och även när det gäller vin. Amerikanskt så klart och väldigt generöst i smak och styrka - snyggt som present till Elvis-diggaren! För den inbitne Elvis-fantasten finns även Blue Suede Chardonnay, Blue Hawaii Riesling och Jailhouse Rock Merlot. Sällan har det varit så lätt att imponera på rockkompisarna.
Rolling Stones Forty Licks Merlot (72957), USA, 75 cl, 129 kronor
Även de gamla rockrävarna i Rolling Stones har lånat ut sitt varumärke till en vinproducent. Amerikansk merlot från Kalifornien finns i flaskan, snyggt på både bord och i glas. Sugen? Du kan beställa vinet på Systembolaget.

Chill out music cabernet sauvignon (12098) Australien, 75 cl, 62 kronor
Vinseriens namn ljuger inte, vinet är nämligen perfekt för bakåtlutat loungehäng eftersom det inte ställer några krav på uppmärksamhet. Semestervin? Javisst. Vin för den stora festen? Javisst. Och till den opretentiösa grillningen är det en klassiker.
Och det slutar inte där. För den riktiga entusiasten finns producenten Celebrity cellars i USA, en vinmakare som uteslutande säljer viner med koppling till kändisar. Vad sägs om viner som bär Madonnas, Kiss eller Barbra Streisands namn? De finns, men ännu inte i Sverige!

Joel Linderoth

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – förhandsboka nu!!

Extern länk från Cervera

Förhandsboka här

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Vin

ÄMNEN I ARTIKELN

Vin