Gyllengul och vacker - saffranspannkaka. Servera gärna med hjortron.
Gyllengul och vacker - saffranspannkaka. Servera gärna med hjortron.

Saffranspannkaka

4 (21 röster)

Recept

Den här gyllengula saffranspannkakan är mångas favorit, gärna med hjortron till. Om det mot förmodan blir något kvar är den supergod att äta dagen efter också, tipsar kocken Niklas Ekstedt.

Portionerna är beräknade på bufféstorlek.

Så gör du en god saffranspannkaka

  • Ingredienser

  • 1 kg grötris, färdigkokt
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.25 tsk salt
  • vispgrädde
  • 3 ägg
  • 30 g mandelspån
  • lättvispad grädde, till servering
  • sylt, till servering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Saftiga lussekatter – här är bästa recepten

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Julmat

Jul

Julgodis

Niklas Ekstedt (kock)

Buffé

Efterrätt

MER OM GODARE

Så tar du vara på resterna – goda recept

Kockens bästa recept med hjortron

Rekordår för hjortron – "aldrig sett på maken"

Fixa bästa våffelsmeten

30 min

”En näve blåbär kan ge mycket glädje”

Skördetider – här är bären vi vill frossa i

Hjortronchutney med äpple och kryddpeppar

Frasiga nudelvåfflor

10 min

Niklas Ekstedts bästa tips till julbordet

Här är Blossas glöggsmaker genom åren

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Aifur – vikingamat i Gamla stan

Ostkaka – gott och enkelt recept med keso

1 h 10 min

Pontus, 38, samlar på årliga Blossaglöggen

Äggstra gott – Tove tipsar om sina äggfavoriter

Aloha Blossa 2019 – det här är årets smak

Mauri återskapar glassarna vi minns

Risgrynspudding – så lyckas du

35 min

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Så gör du perfekt hovmästarsås

15 min

Bifteki – läckra grekiska färsbiffar

30 min

Grönsakssoppa – god, billig och värmande

40 min

Här är de bortglömda bären att plocka med hem

Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord