Luftig mousse med choklad, apelsin och pistasch.
Luftig mousse med choklad, apelsin och pistasch.

Paolos choklad-och apelsinmousse

4,5 (2 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

– I den här luftiga moussen samsas mina favoritsmaker, pistasch är en av dem. Nötterna bidrar även med lite tuggmotstånd, säger Paolo Roberto.

Recept ur boken Paolo Robertos italienska kök - mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Foto: Anna Huerta.

Choklad-och apelsinmousse med pistaschenötter

  • Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, ca 55 %
  • vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 apelsin, finrivet skal, några grövre strimlor (till garnering) + saft
  • 2.5 msk kallt kaffe, starkt helt espresso
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl skalade pistagenötter, några extra till dekoration

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bjud på italiensk påskbuffé signerad Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Italiensk mat

Efterrätt

Chokladrecept

MER OM GODARE

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

10 min

Fyra av Paolo Robertos godaste recept

Citronpaj i portionsform

1 h

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Tortillahattar med choklad

40 min

Minipajer med vit choklad

3 h

Rulltårta – pistage och vit choklad

1 h

Får jag inte dessert blir jag arg!

Nyttiga dadelbollar – godbitar med choklad och kokos

1 h 10 min

Crêpes med chokladfyllning

40 min

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

1 h

Kryddiga julkakor med choklad

1 h 30 min

Banana split – klassikerna alla älskar

10 min

Glassbomb med chokladtopping

40 min

Fira marsipanens dag med en punschrulle

40 min

Hallon- och körsbärssemifreddo

40 min

Chokladtarte med tre smaker

3 h

Linn Utbults godaste desserter

Rispuffstårta med choklad och punsch

1 min

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Paolos pizza med taleggio och mozzarella

1 h 20 min

Paolos pasta med musslor

35 min