Het tomatsoppa med halloumi
Att koka halloumi istället för att steka den gör den len, mjuk och jättegod.
– Det här är en löjligt snabb soppa som jag brukar göra till lunch när jag jobbar hemifrån, säger Jessica Frej.
Recept från hennes bok ”Supergott och supersnabbt”.
Tips! Satsa på att göra den här soppan på tomater av bra kvalitet så blir den extra god.
Het tomatsoppa med halloumi
Ingredienser
- 4 burkar krossade tomater, à 400 g
- 1 msk sambal oelek, eller börja med 1 krm och smaka dig fram till en lagom nivå
- 1 tsk salt
- 2 paket halloumi, à 200 g
- 1 dl soltorkade tomater, strimlade
- 1 dl blandade örter, finhackade (t. ex. basilika, persilja och timjan)
- 2 msk olivolja, av bra kvalitet
- rostat bröd, till servering
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Halloumi – våra sex godaste recept
Vegetarisk Stroganoff med halloumi





30 min
Grönsaksbiffar med halloumi





30 min
Palak paneer med halloumi





30 min
Rårakor med sötpotatis och halloumi





10 min
Matig sallad med bulgur och halloumi





30 min
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp





30 min
Vegobiffar – fem enkla recept
Palak paneer – den goda indiska vegorätten





2 h 30 min
Friterad halloumiburgare med cole slaw





30 min
Kryddig halloumikebab med vitlökssås





15 min
Halloumistroganoff med grillad paprika
Middagstips för hela familjen
Halloumipytt med härligt örtsmör





30 min
God och snabblagad vardagsmat
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Indiska vegorätter: Kryddiga smaker och så gott
Basilikafrittata med halloumi och tomat





40 min
Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi





40 min
Korv Stroganoff – 4 läckra varianter
30 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad





20 min