Veganska hamburgare med formbar vegofärs

4,8 (5 röster)

Vegansk burgare av formbar färs som du steker eller grillar. Servera med en ”jävligt god dressing”.

– Jag grillar burgare minst en gång i veckan. Drömmen är att gör så goda burgare som det bara är möjligt, säger matkreatören Gustav Johansson som driver matbloggen Jävligt gott.

En portion motsvarar en biff.

  • Ingredienser

  • 850 g formbar färs
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 rödbeta, finriven, inklusive saften (valfritt)
  • 1 msk bbq-sås, eller tomatpuré (beroende på om den ska vara rökig eller ej)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk grönsaksfond, mörk
  • 2 msk rapsolja
  • svartpeppar
  • Jävligt god burgardressing

  • 2 dl växtbaserad majonnäs
  • 2 msk gul lök, finhackad (eller mer efter smak)
  • 2 msk ättiksgurka, finhackad (eller mer efter smak)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad (eller mer efter smak)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk senap, valfri
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Majonnäs är också gott ill burgare. Gör en vegansk baserad på kikärtsspad i stället för ägg.
Majonnäs är också gott ill burgare. Gör en vegansk baserad på kikärtsspad i stället för ägg.