Kladdkaka med päron. Mattias Kristianssons recept.
Foto: Simon Bajada
Kladdkaka med päron. Mattias Kristianssons recept.

Vegansk kladdkaka med päron

4 (7 röster)

”Den här kladdkakan har hängt med sedan jag blev vegan och är som en varm pudding med konserverade päron. Saften från päronen gör botten till en mörk, flytande lava som gjord för att ätas med glass. Om du vill kan du byta ut päronen mot konserverade persikor eller färska bananer.”

Recept från Mattias Kristianssons bok ”Baka veganskt” (Semic).

Vegansk kladdkaka med päron

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 burkar päronhalvor, à 415 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl strösocker
  • 150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk, soja-, mandel- eller havremjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Till servering

  • vaniljglass, till exempel havre-, soja- eller kokosbaserad

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK