
Kristiansson, Mattias
Vegomenyer – festliga trerättersmiddagar för alla tillfällen
219,00 kr
Läs mer
Våga välja vego i midsommar.
Lägg in grönsaker och grilla vegokött, du kommer inte att bli besviken.
– Lagar du god mat så kommer folk tycka att det är gott, med eller utan kött, tipsar vegoproffset Mattias Kristiansson.
Byt ut sillen mot inlagda grönsaker, svamp eller tofu i midsommar för ett vegetariskt eller veganskt buffébord. Auberginesill har blivit populärt de senaste åren, men Mattias Kristiansson, kokboksförfattare och chefredaktör för Vegomagasinet, tipsar att du kan variera dig och lägga in de grönsaker du gillar mest.
– Det går att pickla vad som helst, det är ju lagen och kryddorna som sätter smaken.
Färskpotatis är ett måste på midsommar och en härlig potatissallad med tångrom, citron och majonnäs är perfekt att bjuda på. Men det är också ett bra tillfälle att ta tillvara på alla andra frukter och grönsaker som är i säsong just nu.
Många traditionella midsommarrätter är redan vegetariska – och här är några andra goda tips till en ännu grönare buffé.
”De här gröna bollarna är inte bara ett färgglatt inslag utan gör sig även bra både varma och kalla. Som gjorda för en buffé helt enkelt.”
”Här har vi blandat allt vi älskar med sommaren: Färskpotatis, gräslök, citron, äpple, tångkaviar”.
Rårakor är alltid gott. Varför inte servera det på midsommarbordet?
Supergoda smördegknyten som är enkla att göra. Fungerar lika bra kalla på en buffé som varma med en kula glass till efterrätt.
”Här är ännu en klassiker som går hem hos alla.”
En smakrik rätt som går att förbereda dagen innan.
Somriga smaker av jordgubbar och citron
Kristiansson, Mattias
Vegomenyer – festliga trerättersmiddagar för alla tillfällen
219,00 kr
Läs mer
30 min
40 min
45 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar