Rödkålssallad – fräsch, färgstark och smakrik

Foto: Thinkstock
Färgfest med rödkålssallad.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Vill du sätta färg på julbordet är en rödkålssallad det perfekta inslaget. Det här receptet har härliga smaker av syrlig balsamico, söt honung och knapriga valnötter.

Rödkålssallad

4 -6 portioner

Tid: 20 minuter

Ingredienser

  • 500 g rödkål

  • 3 msk vit balsamicosirap

  • 1 tsk vit balsamvinäger

  • 1 msk honung

  • 2–3 msk rapsolja eller solrosolja

  • 1 tsk italiensk salladskrydda

  • 1 äpple

  • 1 dl valnötskärnor

  • salt & peppar

  • picklad rödlök

  • Persilja

Gör så här:

  1. Strimla rödkålen tunt, gärna med en mandolin. Vispa ihop balsamicosirap, balsamvinäger, honung, olja och italiensk salladskrydda. Skiva äpplet och banda rödkål, äpple och dressingen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Grovhacka valnötterna och strö över salladen.

  3. Sprid ut lite picklad rödlök och hackad persilja på toppen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Kål

Recept

Julmat

Jul