Oxfilépasta – krämig sås med svamp och vitlök

4,3 (4 röster)

Oxfilépasta – vitlök, rosmarin och timjan ger god smak

Foto: Thinkstock
Oxfilépasta – rykande gott.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Oxfilépasta – lyxa till pastan med oxfilé och konjak. Snåla inte med grädden, den ger den där härligt krämiga och djupa smaken. Rosmarin, timjan, konjak och vitlök sprider ljuvliga dofter i köket.

Oxfilépasta

Antal: 4 portioner Tid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 250 g champinjoner

  • 1 msk smör

  • 300 g oxfilé

  • 1 tsk färsk rosmarin

  • 2 tsk färsk timjan

  • 1 rödlök

  • 2 klyftor vitlök

  • 3 dl grädde

  • 1 msk koncentrerad oxfond eller en köttbuljongtärning

  • 1 tsk soja

  • 1 msk konjak (kan uteslutas)

  • salt och peppar

  • 400 g tagliatelle eller annan pasta

  • 1 bunt slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Skiva champinjonerna och stek dem knapriga i smör i het panna. Salta och peppra och ställ åt sidan.

  2. Dela oxfilén på längden och skiva den i tunna skivor. Bryn köttet i het panna, salta och peppra och ställ åt sidan.

  3. Skiva rödlök och riv vitlök. Stek i olja tills löken mjuknar men vitlöken inte bränns. Häll på fond/smula buljongtärningen, grädde, soja, konjak samt örter. Låt småputtra i fem minuter.

  4. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen men häll av vattnet någon minut innan den är klar så den är al dente.

  5. Lägg svamp och oxfilé i såsen och värm upp. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera var för sig eller häll i pastan och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja.

  7. Strö på lite extra persilja vid servering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta