Mazarinkaka – mjuk och saftig kaka med glasyr
Mazarinkaka – den saftiga sockerkakan får härliga smaker av mazarin från mandel och bittermandel. Den söta glasyren matchar perfekt.
Mazarinkaka
Ingredienser
- 1 ägg
- 6 bittermandlar, eller 8 droppar bittermandelolja
- 1.5 dl mjölk
- 3 dl strösocker
- 25 sötmandlar
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 175 g smör
Till formen
- smör
- ströbröd
Glasyr
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vatten
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Veckomeny – härliga recept för hela veckan
Pecannötspaj – len kola och nötcrunch





1 h
Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg





45 min
Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad





30 min
Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri





30 min
Tigerkaka – så gör du steg för steg





1 h 20 min
Drömgoda chokladrutor med hallon





35 min
Prinsesstårta – så bakar du steg för steg





1 h
Rågkakor – nybakat och doftande bröd





1 h 45 min
Kakor – små och goda till fikat
Semlor i långpanna – många och goda





2 h
Gräddtricket – konditorns bästa knep





10 min
Pizzasemlor





1 h 30 min
Semmeldagen – här är dom populäraste
Key lime pie – syrlig, söt och supergod





30 min
Drömrulltårta – så bakar du den





30 min
Baka något gott och lätt med barnen
Äppelmuffins – enkelt receptet till go’fikat





40 min
Chocolate chip cookies





30 min
Blåbärsmuffins – lättbakade favoriter





40 min
Nötkladdkaka med chokladsmörkräm och blåbär





45 min
Läckra kladdkakor och cheesecakes
Halloncheesecake à la Charlotte Russe





1 h
Cheesecaketårta med hallon och vit choklad





1 h