Mazarinkaka, gott till kaffet.

Foto: Thinkstock

Mazarinkaka – mjuk och saftig kaka med glasyr

4,2 (66 röster)

Bakrecept

Mazarinkaka – den saftiga sockerkakan får härliga smaker av mazarin från mandel och bittermandel. Den söta glasyren matchar perfekt.

Mazarinkaka

  • Ingredienser

  • 1 ägg
  • 6 bittermandlar, eller 8 droppar bittermandelolja
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smör
  • Till formen

  • g smör
  • msk ströbröd
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vatten

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Mandelkubb – den populära klassikern

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Efterrätt

MER OM GODARE

Veckomeny – härliga recept för hela veckan

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

Halloncheesecake à la Charlotte Russe

1 h