Japansk kycklinggryta av Jesper Värn

MAT & DRYCK

4 personer

Du behöver:

Woksås:

1 dl japansk soja (den kinesiska är saltare)

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 tsk torkad ingefära

1 Kycklingbuljongtärning

2 msk thaichilisås

1 dl farinsocker

Wokgrönsaker:

1 morot

1½ röd paprika

1 gul lök

1/4 huvud vitkål

2 milda chilifrukter (spansk peppar)

c:a 500g strimlat kycklingbröst

Gör så här:

1. Koka ihop ingredienserna till woksåsen, och späd vid behov med vatten.

2. Skär alla grönsaker i vackra bitar och finhacka chilin.

3. Hetta upp en olja som tål hög värme, t.ex. jordnötsolja, kokosfett eller rapsolja i en wok.

4. Ta först i morötter och kål, som tar längst tid. Veva runt lite i pannan tills de börjar mjukna något.

5. Lägg i kyckling och lök och låt allt gå på lite svagare värme tills grönsakerna är mjuka och kycklingen fått fin färg.

6. Lägg i paprika och chili. Blanda pannan väl.

7. Lägg upp på fat, ringla woksåsen över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept