Recept på saltgurka?

MAT & DRYCK

Hej!

Har tyvärr blivit av med mormors gamla recept på saltgurka.

Har du något gammalt recept på saltgurka som jag kan använda mig av?

MVH

Jenny

Hej Jenny!

Vet inte hur pass urgammalt det här receptet är men gurkorna blir goda.

1 kg västeråsgurkor

25 svarta vinbärsblad

10 dillkronor, utan stjälk

0,5 dl skalad och fint tärnad pepparrot

Lagen:

1 l vatten

1 dl vanligt salt, utan jod

1 dl 12-procentig ättikssprit

Gör så här:

Koka upp ingredienserna till lagen. Rör om så att saltet löser sig. Låt kallna.

Borsta gurkorna rena. Var petig så håller sig inläggningen bättre.

Skölj vinbärsbladen och dillkronorna noga.

Varva gurkorna, bladen, dillkronorna och den tärnade pepparroten i en riktigt ren glasburk eller plasthink.

Slå i lagen och och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt.

Gurkorna blir bäst om de får stå en månad – om du kan hålla dig så länge.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson