Vegoriket: sänk kolesterolet med avokado

Mattias Kristiansson bjuder på vegetariska tips och smarriga recept

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Det här är min absoluta favoritmat just nu. Jag kan inte få nog, mycket på grund av att du enkelt kan ändra både på fyllning och dippsås. Se det här som ett grundrecept och go crazy.

Mattias Kristiansson är chefredaktör för Sveriges första helt vegetariska mattidning Vego och driver en av Nordens största vegobloggar.
Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Mattias Kristiansson är chefredaktör för Sveriges första helt vegetariska mattidning Vego och driver en av Nordens största vegobloggar.

Just nu lagar jag…

Vårrullar med jordnötssås

Foto: Mattias Kristiansson
Vårrullar med jordnötssås

Yam yam för dadlar!

Yammo är ett kalasnytt företag som precis har börjat sälja stora, saftiga ekologiska medjooldadlar. Perfekta som snacks eller i något mumsigt raw food-bakverk. Yammo vill generera en hållbar handel på komplexa marknader, i det här fallet Jordandalen i Palestina.

Läs mer på Yammo.se.

Just nu gillar jag:

ÄRTIGA MJÖLSORTER

 Jag älskar baljväxter i alla konstellationer: kokta, kalla, varma, friterade, som biffar, i sallader och ja… även som mjöl.

Sellton har fyra olika mjölsorter, alla baserade på just baljväxter: kikärtsmjöl, grönärtsmjöl, gulärtsmjöl och linsmjöl. Nyttigt, proteinrikt och perfekt om du vill skära ner på gluten.

Mattias Kristiansson

Publicerad:

LÄS VIDARE