Mamma Mia, nu ska Jamie laga italienskt

MAT & DRYCK

Aftonbladet i köket med nakne kocken

LONDON

En carbonara med Jamie Oliver.

Aftonbladet lagade italienskt med världens mest kända tevekock.

- Hemligheten är att göra det enkelt, förklarar han.

Foto: Oliver i Italien Kändiskocken har åkt söderut - och resultatet är en tv-serie som så småningom ska visas i Sverige.

30 år gammal har Jamie Oliver 160 personer anställda och 40 pr-konsulter världen över.

I somras reste han runt i Italien under sex veckor. Resultatet blev en teveserie som kommer att sändas i Sverige efter nyår.

Som en del i lanseringen bjöd Oliver in Aftonbladet till sitt kök på Swan Yard i norra London.

Han hinner knappt säga välkommen innan han börjar riva bland kryddorna, hacka tomaterna och mosa färskosten.

Allt går i en rasande fart.

Samtidigt svarar han artigt på frågor.

Som hur det är att vara världens mest igenkända tevekock.

Ett resultat av att hans program sänts i över 50 länder och hans böcker översatts till 23 språk.

Var det ett mål för dig att bli så framgångsrik?

- Jag kan säga så mycket som att det var aldrig något jag strävade efter. Det bara blev så. Det känns konstigt när jag tänker på hur många som köpt mina böcker och sett mitt program.

Till förrätt blir det ricotta stekt i olivolja, med en kryddig salsa till.

Snabbt - och gott

Huvudrätten blir en pasta carbonara med italiensk korv.

- Är man orolig för att bli bred om rumpan får man äta sallad i stället, säger han medan han häller upp grädden.

Innan jag riktigt förstått vad som händer är maten klar.

Det är underbart gott.

Men den största upplevelsen är ändå att se Oliver laga mat live.

Det går lika snabbt som på teve - om inte snabbare.

Gör carbonara di salsiccia som Jamie

Det här behöver du:

Så här gör du:

Christoffer Bjäreborn