Macarons
Macarons

Macarons – så lyckas du med kakorna

4,2 (50 röster)

Bakrecept

Det kan vara med lite skräckblandad förtjusning man ger sig på att försöka få till dessa små franska bakverk. Men när det blir rätt så blir det verkligen rätt. Här är ett recept på macarons som garanterat imponerar vid nästa fika.

  • Du behöver en termometer, hushållsvåg, spritspåse.
  • En portion räcker till 40 macarons.

Macarons

  • Maränger

  • 150 g mandelmjöl
  • 150 g florsocker
  • 185 g strösocker, 1/5 och sen 4/5
  • 0.5 dl vatten
  • 120 g äggvita, (dela upp häften i två olika skålar)
  • hushållsfärg
  • Smörkräm

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 citron, saften

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Bakning

Efterrätt

Recept

Fransk mat

MER OM GODARE

Macarons på ett enklare sätt

1 h

Hjärtformade kanel och kardemummabullar

1 h 45 min

Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag

1 h 30 min

Snickerskladdkaka

1 h

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Superenkla kastrullkakan med sommarbär

45 min

Så blir pajskalet perfekt frasigt

Lär dig göra bakverk som i Frankrike

Johanna Westmans bästa baktips

Lär dig spritsa som ett proffs

Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

Så många deciliter är en cup

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Så fixar du snabbaste superfikan

Mug cake – baka kaka i kopp

10 min

Mandelkubb – den populära klassikern

45 min

Clotted cream till afternoon tea

15 min

Banoffee paj – recept på god bananpaj

40 min

Banankaka – söt, saftig och kryddig

45 min

Mandelmassa – enkelt och väldigt gott

20 min

Havreflarn – knäckiga, läckra kakor

20 min

Baklava – filodeg, nötter och honung

1 h