Macarons – så lyckas du med kakorna
Det kan vara med lite skräckblandad förtjusning man ger sig på att försöka få till dessa små franska bakverk. Men när det blir rätt så blir det verkligen rätt. Här är ett recept på macarons som garanterat imponerar vid nästa fika.
- Du behöver en termometer, hushållsvåg, spritspåse.
- En portion räcker till 40 macarons.
Macarons
Maränger
- 150 g mandelmjöl
- 150 g florsocker
- 185 g strösocker, 1/5 och sen 4/5
- 0.5 dl vatten
- 120 g äggvita, (dela upp häften i två olika skålar)
- hushållsfärg
Smörkräm
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 vaniljstång
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 citron, saften
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Macarons på ett enklare sätt





1 h
Hjärtformade kanel och kardemummabullar





1 h 45 min
Gräddtårta med citronkräm och likör- och jordgubbslag





1 h 30 min
Snickerskladdkaka





1 h
Madeleinekakor – klassiskt goda smaker





30 min
Superenkla kastrullkakan med sommarbär





45 min
Så blir pajskalet perfekt frasigt
Lär dig göra bakverk som i Frankrike
Johanna Westmans bästa baktips
Lär dig spritsa som ett proffs
Jessica Frej – så fixar du julen utan stress
Så många deciliter är en cup
Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok
Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Så fixar du snabbaste superfikan
Mug cake – baka kaka i kopp





10 min
Mandelkubb – den populära klassikern





45 min
Clotted cream till afternoon tea





15 min
Banoffee paj – recept på god bananpaj





40 min
Banankaka – söt, saftig och kryddig





45 min
Mandelmassa – enkelt och väldigt gott





20 min
Havreflarn – knäckiga, läckra kakor





20 min
Baklava – filodeg, nötter och honung





1 h