Middagstips

Foto: Julia Tuvesson

Rostad blomkål – med dragonmajonnäs och dillfries

3,8 (13 röster)

Rostad blomkål. ”Det här är så otroligt lätt att tillaga och går att variera i oändlighet. För dig som har dåliga erfarenheter av blomkål säger jag bara: det är så här den ska tillagas och ätas”, säger Julia Tuvesson i sin kokbok ”Plåtmat”.

Rostad blomkål  med kapris, dragonmajonnäs och dillfries

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, (800 g/huvud)
  • 2 bakpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk kapris
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Citronsmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk dill, fryst
  • 0.5 cl citron, saft och skal
  • salt och svartpeppar
  • Dragonmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dragon, torkad
  • 2 tsk citronjuice
  • salt och svartpeppar
  • Topping

  • 1 citron, i klyftor
  • 1 knippe dill, finhackad
  • babyspenat, eller annat grönt

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ