Fyllda musslor.
Fyllda musslor.

Paolo Robertos fyllda musslor

4 (1 röst)

Paolos mat

Fyllda musslor – Paolo Robertos färska blåmusslor kokade i vitt vin och fyllda med persilja, timjan och vitlök. Efter att de toppats med pecorinoost och gratinerats i ugnen är de perfekta att bjuda på till förrätt eller på en buffé.

Cozze ripiene

  • Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor, färska
  • 0.5 l vatten
  • vitt vin
  • 2 persiljestjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
  • svartpeppar, en nypa
  • Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 dl färsk timjan, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1.5 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
  • 1 dl pecorinoost, färskriven

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Ölkokta musslor med kaprismajonnäs

ÄMNEN I ARTIKELN

Paolos mat

Recept

Fisk och skaldjur

Förrätt

Italiensk mat

Paolo Roberto

MER OM GODARE

Risotto med räkor, calamari och musslor

1 h

Minipajer med vit choklad

3 h

Kryddiga julkakor med choklad

1 h 30 min

Glass med sharonfruktsås

30 min

Italiensk mandeltårta

1 h 30 min

Risotto med rucola, karljohansvamp och ost

1 h

Risotto med färsk salsiccia och bönor

45 min

Chokladtryffel med apelsinsmak

45 min

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

45 min

Spaghetti med hummer och körsbärstomater

1 h

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

1 h

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Citronpaj i portionsform

1 h

Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter

40 min

Här odlas framtidens mat

Så gör du egen pasta

45 min

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

1 h 15 min

Enkel skaldjurspaj med saffran

1 h 40 min

Veganska mandelmusslor

1 h 30 min

Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater

40 min

Krispigt krämiga jalapeño-poppers

40 min

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Kycklingfilé fylld med fetost och spenat

1 h

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h