Paolo Robertos fyllda musslor
Fyllda musslor – Paolo Robertos färska blåmusslor kokade i vitt vin och fyllda med persilja, timjan och vitlök. Efter att de toppats med pecorinoost och gratinerats i ugnen är de perfekta att bjuda på till förrätt eller på en buffé.
Cozze ripiene
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor, färska
- 0.5 l vatten
- vitt vin
- 2 persiljestjälkar
- 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
- svartpeppar, en nypa
Fyllning
- 2 ägg
- 2 dl persilja, finhackad
- 1 dl färsk timjan, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1.5 dl smulat dagsgammalt bröd
- 1 krm cayennepeppar
- salt och svartpeppar
- olivolja
- 1 dl pecorinoost, färskriven
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Risotto med räkor, calamari och musslor





1 h
Minipajer med vit choklad





3 h
Kryddiga julkakor med choklad





1 h 30 min
Glass med sharonfruktsås





30 min
Italiensk mandeltårta





1 h 30 min
Risotto med rucola, karljohansvamp och ost





1 h
Risotto med färsk salsiccia och bönor





45 min
Chokladtryffel med apelsinsmak





45 min
Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton





45 min
Spaghetti med hummer och körsbärstomater





1 h
Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella





1 h
Fjärilspasta med räkor och rucolapesto





30 min
Citronpaj i portionsform





1 h
Bresaolaknyten med basilika och rostade pinjenötter





40 min

Här odlas framtidens mat
Så gör du egen pasta





45 min
Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts





1 h 15 min
Enkel skaldjurspaj med saffran





1 h 40 min
Veganska mandelmusslor





1 h 30 min
Pasta vongole med fänkål och körsbärstomater





40 min
Krispigt krämiga jalapeño-poppers





40 min
Pasta med paprika och mortadella





1 h
Kycklingfilé fylld med fetost och spenat





1 h
Fylld falukorv i ugn – två goda recept





1 h