Bjud på lammkotletter med myntapesto.

Foto: Karolina Olsson Haglund

Lammkotletter med myntapesto

3,4 (14 röster)

Middagstips

Lamm och mynta är en klockren kombination. Servera gärna köttet och peston till ugnsbakad potatis smaksatt med rosmarin. Recept ur Samantha Santambrogio-Öberg kokbok Al dente.

Lammkotletter med myntapesto – Agnello allo scottadito

  • Ingredienser

  • 800 g lammracks, inkl ben
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk olio extra vergine d’oliva
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 citron, pressade saften
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • Myntapesto

  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 dl olio extra vergine d’oliva
  • 2 msk iskallt vatten
  • 0.5 dl sötmandel
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk citron, pressad saft
  • salt
  • Till servering

  • citronskivor

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Kycklinggryta med soltorkade tomater

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Bjud på 3-rätters meny med vårkänsla

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Gös – så steker du den goda fisken

20 min