Aubergine med chermoula
Rätt hanterad är aubergine bland det godaste som finns. Här serveras den tillsammans med marockansk chermoula som ger smak av chili, vitlök och mynta. Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.
Aubergine med chermoula
Ingredienser
- 2 aubergine, á ca 300 g
- 3 msk olivolja
Chermoula
- 3 msk bladpersilja, färsk, finhackad
- 1 msk mynta, färsk, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0.5 röd chili, finhackad
- 0.5 citron, pressad saft
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk spiskummin, mald
- flingsalt
- peppar
Till servering
- 2 grillade paprikor, från burk, finns att köpa i välsorterade matbutiker
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Laga vegetariskt på en kvart
Pärlcouscous med aubergine





30 min
Krämig lasagne med aubergine





1 h 30 min
Sötpotatiscurry med aubergine och kokos





45 min
Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept





2 h 25 min
Gratänger – här våra absoluta favoritrecept
Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god





1 h
Ricottafylld aubergine i tomatsås





50 min
Libapizza med aubergine





30 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Siciliansk grönsakspytt caponata

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd
Pasta med tomater och mozarella





30 min
Pizza med päron, ädelost och rucola





1 h
Rostbiff med potatissallad och remouladsås





1 h
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja





1 h
Rödbetor med yoghurt och getost





15 min
Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm





45 min
Nachos med bönor och avokado





15 min
Pasta med rostad blomkål och parmesan





30 min
Pasta med chorizo i tomatsås





30 min
Tacosoppa med kyckling och nachos





40 min
Stekt lax med spenat och champinjonsås





30 min
Laxwrap med pepparrotsost





20 min