Aubergine med chermoula
Aubergine med chermoula

Aubergine med chermoula

3,2 (10 röster)

Middagstips

Rätt hanterad är aubergine bland det godaste som finns. Här serveras den tillsammans med marockansk chermoula som ger smak av chili, vitlök och mynta. Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.

Aubergine med chermoula

  • Ingredienser

  • 2 aubergine, á ca 300 g
  • 3 msk olivolja
  • Chermoula

  • 3 msk bladpersilja, färsk, finhackad
  • 1 msk mynta, färsk, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • flingsalt
  • peppar
  • Till servering

  • 2 grillade paprikor, från burk, finns att köpa i välsorterade matbutiker

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Rödbetor med yoghurt och getost

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Laga vegetariskt på en kvart

Pärlcouscous med aubergine

30 min

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Sötpotatiscurry med aubergine och kokos

45 min

Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept

2 h 25 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god

1 h

Ricottafylld aubergine i tomatsås

50 min

Libapizza med aubergine

30 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Siciliansk grönsakspytt caponata

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Pizza med päron, ädelost och rucola

1 h

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

1 h

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

1 h

Rödbetor med yoghurt och getost

15 min

Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm

45 min

Nachos med bönor och avokado

15 min

Pasta med rostad blomkål och parmesan

30 min

Pasta med chorizo i tomatsås

30 min

Tacosoppa med kyckling och nachos

40 min

Stekt lax med spenat och champinjonsås

30 min

Laxwrap med pepparrotsost

20 min