Foto: Stefan Edetoft
Aubergine med chermoula

Aubergine med chermoula

3,1 (8 röster)

Aubergine med chermoula – Aubergine är en fantastisk råvara som när man steker den riktigt hårt blir alldeles utsökt. Här serveras den tillsammans med marockansk chermoula. Recept ur kokboken Vego på 15 minuter av Maria Zihammou.

Aubergine med chermoula

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 aubergine, á ca 300 g
  • 3 msk olivolja
  • Chermoula

  • 3 msk bladpersilja, färsk, finhackad
  • 1 msk mynta, färsk, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • flingsalt
  • peppar
  • Till servering

  • 2 grillade paprikor, från burk, finns att köpa i välsorterade matbutiker

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

MER OM MAT & DRYCK