Halloumifrittata.
Halloumifrittata.

Halloumifrittata med tomat och basilika

3,7 (15 röster)

Recept

Frittata är en matig italiensk omelett som tillagas i ugnen.
Den är varianten innehåller basilika och halloumi vilket gör den extra god.
Perfekt att servera till brunch, lunch eller på buffébordet.

Basilikafrittata med halloumi och tomat

  • Ingredienser

  • 300 g potatis, av fast sort
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g halloumi
  • 6 ägg
  • 1 dl basilika, färsk
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Till servering

  • 1 schalottenlök
  • 300 g cocktailtomat
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Halloumiburgare – härligt saftig och grön

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

Nyttiga recept

Halloumirecept

Italiensk mat

Huvudrätter

Brunch

MER OM GODARE

Halloumi – våra sex godaste recept

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Palak paneer med halloumi

30 min

Indiska vegorätter: Kryddiga smaker och så gott

Världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

20 min

Rårakor med sötpotatis och halloumi

10 min

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min

Vegetarisk gryta – sex smakrika recept

Korv Stroganoff – 4 läckra varianter

30 min

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

30 min

Vegobiffar – fem enkla recept

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Friterad halloumiburgare med cole slaw

30 min

Wraps med läcker fyllning

25 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Krämig pastasallad med kassler

25 min

Comfort food – maten som ger ren njutning

Snabblagad lunch med bulgur, ägg, grönkål och feta

15 min

Koriandersoppa med kyckling

50 min