Portobelloburgare med ädelost och paprika

Foto: Thinkstock
Portobelloburgare

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Portobelloburgare – ett utmärkt vegetariskt alternativ till hamburgaren. Ädelost, rucola, mango chutney och grillad paprika passar perfekt som smaksättare.

Portobelloburgare

Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 4 portabellasvampar (gärna grillportabello)

  • 2 msk olivolja

  • 100 g ädelost

  • 2 msk mango chutney

  • 4 hamburgerbröd

  • 100 g grillad inlagd paprika

  • 30 g rucola

Gör så här:

  1. Ta bort foten från svamparna och pensla dem med olivolja.

  2. Hett upp en stekpanna med olivolja och stek svampen tills den fått fin färg.

  3. Torka ur pannan och rosta bröden så de får lite färg.

  4. Lägg paprikastrimlorna att rinna av på hushållspapper.

  5. Bygg burgaren med rucola, svamp, mango chutney, smulad ädelost, paprika och avsluta med bröd. Njut.

  6. Servera gärna sötpotatis pommes till.

ARTIKELN HANDLAR OM