Gratäng med aubergine.

Foto: MAGNUS SANDBERG

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

3,8 (48 röster)

Supergod vegetarisk gratäng

Medelhavsmat

Den här rätten finns i många olika varianter i länderna kring medelhavet.
I det här receptet grillar vi auberginen för att få en extra god smak på gratängen, men det går lika bra att steka den om du inte har möjlighet att grilla.
Perfekt att servera med en bit gott bröd och en sallad eller som en del av en buffé.

  • Ingredienser

  • 2 aubergine, stora
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 dl vitt vin, (kan uteslutas)
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 msk timjan, torkad
  • 1 msk honung, (eventuellt)
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 300 g fetaost
  • färska örter, till servering

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Tzatziki – klassiskt recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Grekisk mat

Recept

Vegetarisk mat

Huvudrätter

Buffé

MER OM GODARE

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min