Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost
Supergod vegetarisk gratäng
Den här goda gratängen finns i många olika varianter i länderna kring Medelhavet. Här grillas auberginen för att få en extra god smak, men den går lika bra att steka. Servera med en bit gott bröd och en sallad eller som en del av en buffé.
Ingredienser
- 2 aubergine, stora
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyfta
- 2 burkar krossade tomater
- vitt vin, (kan uteslutas)
- 1 msk oregano, torkad
- 1 msk timjan, torkad
- 1 msk honung, (eventuellt)
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
- 300 g fetaost
- färska örter, till servering
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Gratänger – här våra absoluta favoritrecept
Örtsallad från medelhavet





1 h 30 min
Souvlaki med kyckling





45 min
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Fava med karamelliserad lök och kapris





1 h
Tzatziki – klassiskt recept





40 min
Yoghurtdessert med nötter och bär





20 min
Morotssallad





30 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Marinerad paprika





55 min
Frittata med rucola





55 min
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Skaldjurssallad med chili och citron





25 min
Små spenatpajer





1 h
Bästa halloumiburgaren





30 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm





1 h
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min
Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi





40 min