Victor och Victoria

presenteras av

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

3,7 (21 röster)

En superlätt efterrätt gjord på nordiska råvaror.

I stället för att använda cashew och mandel som kräver mycket konstbevattning, väljer stjärnkocken Tom Victor vilda hasselnötter.

Äpplena blir fint karamelliserade i stekpannan och serveras tillsammans med kanelglass – och så nötterna förstås. Vaniljglass går också bra.

– Det är som om vissa smaker i naturen hör ihop extra mycket, så gott! säger miljöforskaren Victoria Voss.

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 msk hasselnötter, rostade
  • 2 dl vaniljglass
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 4 msk honung

Gör så här

Av: Aftonbladet

Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass
Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

LÄS VIDARE