Rulltårtan med extra allt: ”Är gudomlig...”

avMadeleine Brohlin

1 av 2 | Foto: Jennifer Lindberg/littledessert.se
”Rulltårtan är enkel att göra, klassisk botten med en enkel mousse”, säger Jennifer.

Fluffig rulltårta med kola-mousse – toppad med färska bär och riven choklad.

Låter det gott?

– Den här rulltårtan är gudomlig, säger mat-stylisten och bloggaren Jennifer Lindberg.

Vanilj-rulltårta med dulce de leche mousse

Foto: Jennifer Lindberg/littledessert.se
Vanilj-rulltårta

Överraska gästerna med en rulltårta som sticker ut. Jennifer Lindberg, mat-stylist och bloggare, har en rulltårta med extra allt.

Vanilj-rulltårta med dulce de leche mousse – dessutom garnerar hon tårtan med bär, choklad-sås och riven choklad.

– Den här rulltårtan är gudomlig, kombinationen mellan den fluffiga rulltårtan och den karamelliserade moussen är underbar. Att fylla rulltårtan med extra fluffig mousse istället för smörkräm eller sylt gör den bara ännu godare, säger hon.

Hur är den att baka? Och vilka tips finns?

– Toppa gärna med några färska eller frysta bär, och gärna lite chokladsås för att få till det lilla extra. Det lite sura och fräscha från bären gör att det blir ännu en extra härlig smak till rulltårtan.

– Rulltårtan är enkel att göra, klassisk botten med en enkel mousse. Moussen behöver dock blandas ordentligt och blir lätt lite klumpig, men det gör inget, säger hon.

Recept: Littledessert.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Bakning

LÄS OCKSÅ