Rulltårtan med extra allt: ”Är gudomlig...”

MAT & DRYCK

Vanilj-rulltårta med dulce de leche mousse: ”Toppa gärna med några färska eller frysta bär”

1 av 2 | Foto: ”Rulltårtan är enkel att göra, klassisk botten med en enkel mousse”, säger Jennifer.

Fluffig rulltårta med kola-mousse – toppad med färska bär och riven choklad.

Låter det gott?

– Den här rulltårtan är gudomlig, säger mat-stylisten och bloggaren Jennifer Lindberg.

Överraska gästerna med en rulltårta som sticker ut. Jennifer Lindberg, mat-stylist och bloggare, har en rulltårta med extra allt.

Vanilj-rulltårta med dulce de leche mousse – dessutom garnerar hon tårtan med bär, choklad-sås och riven choklad.

– Den här rulltårtan är gudomlig, kombinationen mellan den fluffiga rulltårtan och den karamelliserade moussen är underbar. Att fylla rulltårtan med extra fluffig mousse istället för smörkräm eller sylt gör den bara ännu godare, säger hon.

Hur är den att baka? Och vilka tips finns?

– Toppa gärna med några färska eller frysta bär, och gärna lite chokladsås för att få till det lilla extra. Det lite sura och fräscha från bären gör att det blir ännu en extra härlig smak till rulltårtan.

– Rulltårtan är enkel att göra, klassisk botten med en enkel mousse. Moussen behöver dock blandas ordentligt och blir lätt lite klumpig, men det gör inget, säger hon.

Här under får du receptet

Vanilj-rulltårta med dulce de leche mousse

Det här behöver du:

Till rulltårtan:

3 ägg

1,5 dl socker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Mousse:

1 dl dulce de leche

1 msk chokaldsås

1 dl vispad grädde

Går så här:

Sätt ugnen på 190°C.

Börja med rulltårtan, vispa ihop ägg och socker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser under långsam omrörning. Rör om tills att är blandat och du har en slät och fin smet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ett ganska tunt lager. Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Rulltårtan ska ha en lätt gyllenbrun färg på toppen.

Medan rulltårtan gräddas kan du göra fyllningen. Vispa grädden hårt och fluffigt. Rör ner chokladsås och dulce de lechen i grädden, rör om ordentligt men försiktigt så att moussen blir slät.

Tag ut rulltårtan ut ugnen och vänd den upp och ned. Låt svalna. Om du är snabb med att breda på moussen kommer den att smälta av värmen. Bred på moussen när rulltårtan har svalnat och rulla ihop till en lång rulle.

Topping: Toppa med några frysta bär, florsocker, chokladsås och riven choklad – Det går inte att få för mycket av det goda så att säga!

Recept: Littledessert.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept