Ugnspannkaka med jordgubbar och glass

Foto: Jennifer Pallian
Ugnspannkaka med jordgubbar och glass

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Ugnspannkaka är en klassisk favorit, enkelt att laga till lunch, middag eller som efterrätt.
Denna klassiska husmanskosten kallas även för tjockpannkaka.
För att göra den mer matig går det använda bacon i, även kallad fläskpannkaka.

Ugnspannkaka

Portioner: 4–6 portioner Tid: 45 min  

Ingredienser:

  • 3 dl mjöl

  • 8 dl standardmjölk

  • 4 ägg

  • 1 tsk bakpulver

  • salt

  • 2 nypor strösocker

  • 50 g smör

Till servering:

  • 2 liter jordgubbar

  • Florsocker

  • Vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 °C

  2. Vispa ihop mjöl och mjölk. Undvik att det blir klumpar genom att ta i lite mjölk i taget.

  3. Vispa i äggen, bakpulvret, salt och socker. Häll smeten i en generöst smörad form och sätt in i ugnen ca 35 minuter.

  4. Direkt när den är färdig pudra över florsocker, fördela jordgubbarna och avsluta med att pudra över ytterligare lite florsocker.

  5. Servera med vaniljglass.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Jordgubbar

Efterrätt

Lunch