Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm
Hummer med äppelkräm – avskalat och enkelt med tydliga smaker. Man ska inte krångla till mat smakmässigt – här får hummern smak av äpplet och pepparroten och fänkålen – det smakar som det låter, tipsar kocken Markus Aujalay.
Hummer med äppelkräm
Ingredienser
- 2 kokt hummer
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Äppelkräm
- 2 grönt äpple
- 1 citron, saften
- 2 msk strösocker
- majonäs, god (gärna hemmagjord)
- salt och peppar
Fänkålssallad
- 1 st fänkål, (liten) tunt skivad
- 1 bit pepparrot, skuren i tunna strimlor
- 1 kruka dill, plockad
- 1 ask kryddkrasse
- 0.5 grönt äpple, tunt skivad
- 6 rädisa, tunt skivad
- 3 msk olivolja
- 3 msk citron, saften
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Markus Aujalay bjuder på nyårsmeny
Hummerpremiär – fisket drar i gång för säsongen
Festa på rester – skinka, lax och kavring
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Fixa lyxig festmeny på 30 minuter
Julens knasigaste överraskningar
Bruschetta med ärter, mynta och fetaost





30 min
Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta





10 min
Färgstark och smakrik rödkålssallad





20 min
Rödkål – julens klassiska vegorätt





25 min
Senapsgriljerad rotselleri





2 h 20 min
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär





1 h 5 min
Knäckbräck – knaprigt julgodis





1 h
Så gör du vegansk ”sill”





1 h
Saffransrulltårta med lemon curd





30 min
Julköttbullar på två vis





45 min
Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel





10 min
Laxfrittata med pepparrot





15 min
Laxwrap med pepparrotsost





20 min
Svensk jul – med smak från när och fjärran
Chokladfudge – julens godaste kola





30 min
Så väljer du rätt ost till julbordet
Fänkål- och akvavitssill
30 min
Fänkål och dill - en superkombo till sill!





1 h 10 min