Foto: Emma Mattsson
Lättlagad lyx - hummer med äpple, pepparrot och fänkål.

Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm

5 (1 röst)

Hummer med äppelkräm – avskalat och enkelt med tydliga smaker. Man ska inte krångla till mat smakmässigt – här får hummern smak av äpplet och pepparroten och fänkålen – det smakar som det låter, tipsar kocken Markus Aujalay.

Hummer med äppelkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 kokt hummer
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Äppelkräm

  • 2 grönt äpple
  • 1 citron, saften
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk majonäs, god (gärna hemmagjord)
  • salt och peppar
  • Fänkålssallad

  • 1 st fänkål, (liten) tunt skivad
  • 1 bit pepparrot, skuren i tunna strimlor
  • 1 kruka dill, plockad
  • 1 ask kryddkrasse
  • 0.5 grönt äpple, tunt skivad
  • 6 rädisa, tunt skivad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citron, saften

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM