Klenäter
Friterade klenäter är kakor som friteras i kokosfett och vänds i strösocker. Det är inget projekt du river av en vardagskväll, men blanda degarna första kvällen och baka klart den andra så ska du se att det är enkelt!
En portion räcker till 40–50 klenäter. Degen behöver vila i cirka 12 timmar, eller över natten, innan den friteras.
Klenäter
Ingredienser
- 50 g smör
- 1 citron, ekologisk/obesprutad
- 4 äggulor
- 4 msk florsocker
- 1 msk vatten
- 2.5 dl vetemjöl
- 5 dl kokosfett, eller matolja, till fritering
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple





40 min
Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord
Mini-pajer med grönkål och ädelost





1 h 15 min
Extra god rödbetssallad





45 min
Julköttbullar på två vis





45 min
Dags för pepparkaksbak!





10 min
Hemgjord julkorv är bäst





2 h 20 min
Gravad strömming med löjrom





1 h
Rocky road – perfekt julgodis





30 min
Glöggmingel – nu tjuvstartar vi julmyset
Här är julgodiset som innehåller palmolja
Pepparkakshustävling: Årets tema är lyx
Pepparkakorna du bakar på rekordfart
Julmust – så överraskar du med hemgjord





40 min
Saffran – baka gyllene kakor till adventsfikat





1 h 45 min
Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta





10 min
”Världens bästa Janssons frestelse”





1 h 15 min
Godaste julköttbullarna – så gör du





25 min
Julens klassiker à la Niklas Ekstedt
Saftigt och gott recept på mjuk pepparkaka





1 h 30 min
Så väljer du rätt ost till julbordet
Vaniljkola med havssalt





1 h
Grönkålssoppa – supergott och nyttigt





40 min
Saffransbullar med vanilj – ljuvliga smaker





1 h 45 min