Så smakar årets glögg

avClara Öhrn

Foto: Blossa / Saturnus
Glöggsmaker 2017

Glögg med smak av kaffe, te, saffran och kråkbär.
Smaksättningarna har varit kreativa genom åren.
Nu presenteras glöggsmaker från Blossa och Saturnus för år 2017.

Glöggen har en självklar plats i juletider och årgångsvarianterna är alltid lika populära. Årets smak från Blossa, Old Delhi, har en lätt och fruktig ton och har kryddats med bland annat mango, spiskummin och chili.

Inspirerat av Indien

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Designen på flaskan är även den inspirerad av Indien. Flaskan är dekorerad med en traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap, enligt Blossa.

Glöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 20 september.

Hjortron och choklad

Även glöggtillverkaren Saturnus har en ny smak i år. Tillsammans med Åre chokladfabrik har de smaksatt sin glögg med hjortron och choklad.

Vi är så glada över samarbetet med Åre Chokladfabrik eftersom de, liksom vi, gillar att överraska och utveckla sitt sortiment. Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus i ett pressmeddelande.

Recept på hemgjord glögg

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Glögg