Himmelska chokladvåfflor

4,3 (12 röster)
Chokladvåffla med dulce de leche, grädde och banan av mästerkocksvinnaren Catarina König.
Chokladvåffla med dulce de leche, grädde och banan av mästerkocksvinnaren Catarina König.

Belgiska chokladvåfflor – lyxa till det med Sveriges mästerkock-vinnaren Catarina Königs härliga recept som serveras med dulce de leche, grädde och banan. Perfekt recept till våffeldagen.

Chokladvåfflor – med dulce de leche, grädde och banan

Portioner: 8 stycken Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan)
  • 0,75 dl socker
  • 180 g smör, smält
  • 3 dl mjölk (alt havredryck)
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl chokladknappar
  • smör att pensla järnet med

Tillbehör

  • Lättvispad grädde
  • Dulce de leche (finns att köpa färdig i bakhyllan i välsorterade butiker)
  • Skivade bananer

Gör så här

  1. Sätt igång våffeljärnet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
  4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
  5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
  6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
  7. Vänd ner den hårt vispade äggvitan med en slickepott utan att röra för mycket. Vänd sedan ner chokladknapparna.
  8. Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
  9. Servera de nygräddade våfflorna med dulce de leche, lättvispad grädde & skivade bananer.
Publisert:

LÄS VIDARE