Citronmuffins med lemoncurd och hallonmaräng
Sötsyrliga citronmuffins som är fyllda med lemoncurd och toppade med hallonmaräng. Du kan själv välja om du vill bränna av marängen eller inte.
Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.
Citronmuffins med lemoncurd och hallonmaräng
Lemoncurd
- 2 msk vetemjöl, 1 msk = 9 g
- 0.5 dl strösocker, 1 dl = 90 g
- 1 citron
- 0.5 dl vatten, 1 dl = 100 g
- 25 g margarin, mjölkfritt
Citronmuffins
- 100 g margarin, mjölkfritt
- 1.5 dl kikärtsspad, 1 dl = 100 g
- 3 dl strösocker, 1 dl = 90 g
- 4 dl vetemjöl, 1 dl = 60 g
- 2 tsk bakpulver, 1 tsk = 5 g
- 2 tsk vaniljsocker , 1 tsk = 5 g
- 0.5 tsk salt, 1 tsk = 6 g
- 1 citron, skal och saft
- 0.5 dl matlagningsgrädde, växtbaserad. 1 dl = 100 g
Hallonmaräng
- 1 dl kikärtsspad, 1 dl = 100 g
- 1.5 dl strösocker, 1 dl = 90 g
- 1 dl frysta hallon, 1 dl = 50 g
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Polpette al sugo di pomodoro!





45 min

Jordnötsnudlar med gurka och mynta





25 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris





40 min

Spagetti carbonara – med sparris





30 min
Citronmuffins – snabbt och lätt att baka





30 min

Kladdkaka – ”mitt självklara go-to-recept”





45 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse





30 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja





25 min

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Cheeseburgare dominerar 08:ornas hemkörda

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Laga mat med räddade grönsaker

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Vego i världsklass – för en billig peng

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Så blir du en klimat-kreativ kock

Kan bli framtidens mat – ”en riktig delikatess”

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min

Vegansk oreocheesecake





30 min
Kyckling, ris och curry – utan kyckling





1 h
