Citronmuffins med lemoncurd toppade med läcker hallonmaräng.

Foto: HELÉN PE

Citronmuffins med lemoncurd och hallonmaräng

4 (1 röst)

Matsmarta onsdag

Dessa lyxiga citronmuffins är fyllda med lemoncurd och toppade med hallonmaräng. Du kan själv välja om du vill bränna av marängen eller inte. 

Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.

Citronmuffins med lemoncurd och hallonmaräng

  • Ingredienser

  • Lemoncurd

  • 2 msk vetemjöl, 1 msk = 9 g
  • 0.5 dl strösocker, 1 dl = 90 g
  • 1 citron
  • 0.5 dl vatten, 1 dl = 100 g
  • 25 g margarin, mjölkfritt
  • Citronmuffins

  • 100 g margarin, mjölkfritt
  • 1.5 dl kikärtsspad, 1 dl = 100 g
  • 3 dl strösocker, 1 dl = 90 g
  • 4 dl vetemjöl, 1 dl = 60 g
  • 2 tsk bakpulver, 1 tsk = 5 g
  • 2 tsk vaniljsocker , 1 tsk = 5 g
  • 0.5 tsk salt, 1 tsk = 6 g
  • 1 citron, skal och saft
  • 0.5 dl matlagningsgrädde, växtbaserad. 1 dl = 100 g
  • Hallonmaräng

  • 1 dl kikärtsspad, 1 dl = 100 g
  • 1.5 dl strösocker, 1 dl = 90 g
  • 1 dl frysta hallon, 1 dl = 50 g

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Veganska recept

Bakning

MER OM GODARE

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Polpette al sugo di pomodoro!

45 min

”Ängamat” med härliga varma vårprimörer

1 h