Foto: Tine Guth Linse
Röda och svarta vinbär matchar fint i sorbet.

Mustig och syrlig vinbärssorbet

5 (1 röst)
Publicerad:
Uppdaterad:

Med frysta vinbär fungerar det bra att göra sorbet utan glassmaskin. De svarta vinbären ger en mustig smak och de syrligare röda vinbären matchar fint både till utseende och smak.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

Tänk på att sorbeten måste frysas innan den serveras.

Vinbärssorbet

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl vit sirap
  • 600 g svarta vinbär, frysta
  • 1 äggvita, till garnering (det går bra med frysta om du vill ha lite extra ”frostkänsla”)
  • röda vinbär

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK