Röda och svarta vinbär matchar fint i sorbet.

Foto: Tine Guth Linse

Mustig och syrlig vinbärssorbet

4,5 (2 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Med frysta vinbär fungerar det bra att göra sorbet utan glassmaskin. De svarta vinbären ger en mustig smak och de syrligare röda vinbären matchar fint både till utseende och smak.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

Tänk på att sorbeten måste frysas innan den serveras.

Vinbärssorbet

  • Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl vit sirap
  • 600 g svarta vinbär, frysta
  • 1 äggvita, till garnering (det går bra med frysta om du vill ha lite extra ”frostkänsla”)
  • dl röda vinbär

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Kan ett vin smaka Svarta vinbär? Vinguiden ger dig svaret!

Vinguiden

LÄS VIDARE

Spännande smaker från det nordiska köket

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Svenska recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär

1 h 5 min

Mörk chokladglass

40 min