Så enkelt bakar du egna hönökakor efter Fredrik Nyléns recept.
Så enkelt bakar du egna hönökakor efter Fredrik Nyléns recept.

Hönökaka – hembakade är godast

3,7 (124 röster)

Bakrecept

Hönökaka – visst kan man baka köpebröd själv, här är ett enkelt och väldigt gott recept på mjuka och fina hönökakor.
– Klassisk Hönökaka, mjukbröd när det är som bäst, säger Fredrik Nylén.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Matbröd.

Tid tillkommer för degen att jäsa två gånger.

Hönökaka

  • Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 1 l mjölk
  • 0.5 dl sirap
  • 1 msk salt
  • 8 dl rågsikt
  • 18 dl vetemjöl, cirka

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Grova frallor med tranbär

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Fredrik Nylén – receptkreatör

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Syltkakor spröda och goda

45 min

Hallongrottor med choklad

45 min

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Snickerskladdkaka

1 h

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Kardemummasnurror

1 h

Grova frallor med tranbär

50 min

Ostscones

35 min

Så många deciliter är en cup

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Ladda för kanelbullens dag

Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen

Macarons på ett enklare sätt

1 h

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Kärleksmumssnittar

1 h

Äppelkaka med frosting

1 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julens bästa kokböcker

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Höstmat: Kokböcker med goda grytor och långkok

Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

Dillpicklad gurka

5 min

Aroniamarmelad

30 min

Libapizza med aubergine

30 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen

Vegetarisk morot- och linsgryta med paprika- och chilicreme fraiche

30 min