Svensk gin - bäst i världen

Bli först med att rösta!
Foto: Hernö gin
Gin och tonic

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Nu kan du ta din GT till nya höjder.

Satsa på att köpa svensk gin - den är bäst i världen.

För tredje året i rad är Hernö gin den stora vinnaren i prestigefulla sprittävlingen IWSC.

Svenska Hernö gin kammar hem priset för världens bästa London dry gin i den prestigefulla sprittävlingen International wine and spirit competition.

Vinsten tillkännagavs i förra veckan och det är därmed tredje året i rad som Hernö gin står som vinnare i någon av tävlingens tyngsta kategorier.

En stor ära

– Det är en mycket stor ära för oss. Med London Dry Gin Trophy 2017 gör vi en grand slam som summerar tre år av topplaceringar i tävlingens olika kategorier och befäster vår position som världens bästa gin, säger Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin i ett pressmeddelande.

Utöver utmärkelsen för deras London dry gin, har det lilla destilleriet i Dala utanför Härnösand, hedrats med två guld och ett tiotal silver- och bronsmedaljer i andra kategorier i tävlingen.

Fler svenska pristagare

Och Hernö gin är inte de enda svenskarna tagit hem pris för god sprit. Skånska spritfabrikens gin ”G” utsågs till världens bästa till drinken gin och tonic. Därmed tar de över stafettpinnen efter Hernö gin som vann priset förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gin