Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

Foto: Tine Guth Linse
Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.
MAT & DRYCK

”Ramslök är underbart god med sin smak av lök och vitlök. Jag plockar den tidigt på våren och gör en mycket enkel och jättegod pesto. Den passar fint till nykokt, färsk pasta, men jag är också mycket förtjust i den som topping ovanpå ugnsbakad fisk eller kyckling, eller i en god potatissallad”.

Ramslökspesto

4 portioner

3 dl färsk ramslök

50 g valnötskärnor

75 g Västerbottensost

1 ½ dl kallpressad rapsolja

Salt

Svartpeppar

Gör så här:

  1. Rensa och skölj ramslöken. Mortla ramslöken och tillsätt valnötskärnorna. Riv osten på rivjärnets fina sida (alternativt kan du mixa samman ramslök, valnötter och ost i en matberedare eller med mixerstav).

  2. Strila ner oljan till önskad konstistens. Krydda med salt och peppar.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

ARTIKELN HANDLAR OM