Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.

Foto: Tine Guth Linse

Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

4,8 (5 röster)

Recept

”Ramslök är underbart god med sin smak av lök och vitlök. Jag plockar den tidigt på våren och gör en mycket enkel och jättegod pesto. Den passar fint till nykokt, färsk pasta, men jag är också mycket förtjust i den som topping ovanpå ugnsbakad fisk eller kyckling, eller i en god potatissallad”.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

Ramslökspesto

  • Ingredienser

  • 3 dl ramslök, färsk
  • 50 g valnötskärnor
  • 75 g västerbottenost
  • 1.5 dl kallpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Ramslök – så hittar du skogens gröna delikatess

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Pesto

Pastarecept

MER OM GODARE

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Pasta pesto

15 min

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong