Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.
Foto: Tine Guth Linse
Pesto på ramslök - perfekt till färsk pasta eller som topping.

Ramslökspesto - gjord på Västerbottenost

5 (1 röst)

”Ramslök är underbart god med sin smak av lök och vitlök. Jag plockar den tidigt på våren och gör en mycket enkel och jättegod pesto. Den passar fint till nykokt, färsk pasta, men jag är också mycket förtjust i den som topping ovanpå ugnsbakad fisk eller kyckling, eller i en god potatissallad”.

Receptet från ”Det Nordiska köket” av Margareta Schildt-Landgren.

Ramslökspesto

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl ramslök, färsk
  • 50 g valnötskärnor
  • 75 g västerbottenost
  • 1.5 dl kallpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN