Recept på godaste laxpatén

Så gör du laxpaté till julbordet

MAT & DRYCK

Bjud på god laxpaté i jul. Följ det enkla receptet nedan för en perfekt paté till julbordet. Klicka på länken under receptet för att hitta alla våra mumsiga julrecept.

Foto: PER BJÖRN
Laxpaté på julbordet.

Laxpaté

Portioner: ca 14 skivor Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: ca 4h 15 min

Ingredienser:

  • 1 kilo laxfilé

  • 3 stycken ägg

  • 3 deciliter vispgrädde

  • 1 rivet skal av en citron

  • 1 deciliter hackad dill

  • 1,5 teskedar salt

  • 1 kryddmått svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär laxfilén i små bitar.

  2. Mixa laxbitarna med äggen och grädden.

  3. Tillsätt salt, peppar, citron och dill.

  4. Smörj en form med plats för 1,5 liter. Täck botten i formen med bakplåtspapper.

  5. Häll laxsmeten i formen. Täck formen med aluminiumfolie och låt stå i cirka 20 minuter.

  6. Ställ in formen i ugnen och grädda i 150 grader, i nedre delen av ugnen i cirka en timme och en kvart – tills patén stelnat.

  7. Ta av foliet och låt kallna.

  8. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 3 timmar före servering.

  9. Servera laxpatén och avnjut med vänner och familj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Jul

Julmat

Recept

Lax recept

Buffé