Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Förrätt med bruschetta med ärter, mynta och fetaost.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Det här är en bruschetta med mycket smak och vackra färger som jag tror kommer att imponera på dina gäster.
– Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har jag fetaost och citron, berättar Jessica Frej, kock och kokboksförfattare.

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

Antal: 6 portioner

Ingredienser:

  • 6 skivor ljust bröd

  • 400 g frysta ärter

  • 20 färska myntablad

  • 150 g fetaost

  • 2 dl grekisk yoghurt

  • 1 msk saft från pressad citron

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1⁄2 dl olivolja

  • svartpeppar

  • flingsalt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull.

  2. Rosta brödet ganska hårt i en brödrost.

  3. Häll det kokande vattnet över ärterna i en värmetålig skål eller lägg ärterna i en kastrull med kokande vatten och dra av från värmen. Låt ärterna dra i 4 minuter. Har du en mikrovågsugn kan du tina ärterna där i stället. Häll av vattnet och lägg tillbaka ärterna.

  4. Finhacka myntan.

  5. Smula i fetaosten, lägg i yoghurten, pressad citron och mynta och rör om så du mosar ärterna med sleven.

  6. Gnugga de rostade brödskivor- na med vitlöksklyftorna.

  7. Lägg bröden på serveringstallrikar och ringla över olivoljan. Toppa med ärtröran. Dra några varv med pepparkvarnen över det hela och strö lite flingsalt över. Servera.

Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Förrätt