Bruschetta med ärter, mynta och fetaost
Det här är en bruschetta med mycket smak och vackra färger som jag tror kommer att imponera på dina gäster.
– Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har jag fetaost och citron, berättar Jessica Frej, kock och kokboksförfattare.
Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).
Bruschetta med ärter, mynta och fetaost
Ingredienser
- 6 skivor ljust formbröd
- 400 g frysta ärtor
- 20 blad mynta, färska
- 150 g fetaost
- 2 dl grekisk yogurt
- 10 msk citron, saft
- 20 vitlöksklyftor
- 0.5 dl olivolja
- svartpeppar
- flingsalt
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Fixa lyxig festmeny på 30 minuter
Het apelsinsallad med panerad fetaost





35 min
Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul
Kokt hummer – enkelt med god äppelkräm





2 h
Julens knasigaste överraskningar
Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta





10 min
Färgstark och smakrik rödkålssallad





20 min
Rödkål – julens klassiska vegorätt





25 min
Senapsgriljerad rotselleri





2 h 20 min
Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär





1 h 5 min
Knäckbräck – knaprigt julgodis





1 h
Så gör du vegansk ”sill”





1 h
Saffransrulltårta med lemon curd





30 min
Julköttbullar på två vis





45 min
Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar





20 min
Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel





10 min
Svensk jul – med smak från när och fjärran
Chokladfudge – julens godaste kola





30 min
Bruschetta – fräsch förrätt på ett kick





15 min
Så väljer du rätt ost till julbordet
Bönor i bröd – gott och glutenfritt

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
5 goda rätter att laga i ugnen
Melon- och fetasallad





10 min