Förrätt med bruschetta med ärter, mynta och fetaost.
Förrätt med bruschetta med ärter, mynta och fetaost.

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

4,8 (4 röster)

Julen 2020

Det här är en bruschetta med mycket smak och vackra färger som jag tror kommer att imponera på dina gäster.
– Ärter och mynta är en klassisk kombination som smakar fantastiskt. För att bryta av mot de söta ärterna har jag fetaost och citron, berättar Jessica Frej, kock och kokboksförfattare.

Recept ur kokboken, ”Fest på 30 minuter” av Jesssica Frej och Johanna Åkerberg Kassel (foto) (Bonnier Fakta).

Bruschetta med ärter, mynta och fetaost

  • Ingredienser

  • 6 skivor ljust formbröd
  • 400 g frysta ärtor
  • 20 blad mynta, färska
  • 150 g fetaost
  • 2 dl grekisk yogurt
  • 10 msk citron, saft
  • 20 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Jessica Frejs lyxiga festmeny för nyår fixar du på 30 minuter

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Förrätt

Bröd recept

Jessica Frej

Italiensk mat

MER OM GODARE

Fixa lyxig festmeny på 30 minuter

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

Jessica Frejs enkla och snabba tips inför jul

Kokt hummer – enkelt med god äppelkräm

2 h

Julens knasigaste överraskningar

Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta

10 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Rödkål – julens klassiska vegorätt

25 min

Senapsgriljerad rotselleri

2 h 20 min

Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär

1 h 5 min

Knäckbräck – knaprigt julgodis

1 h

Så gör du vegansk ”sill”

1 h

Saffransrulltårta med lemon curd

30 min

Julköttbullar på två vis

45 min

Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar

20 min

Eggnog – juliga smaker av vanilj och kanel

10 min

Svensk jul – med smak från när och fjärran

Chokladfudge – julens godaste kola

30 min

Bruschetta – fräsch förrätt på ett kick

15 min

Så väljer du rätt ost till julbordet

Bönor i bröd – gott och glutenfritt

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

5 goda rätter att laga i ugnen

Melon- och fetasallad

10 min