Lär dig laga orientaliskt

Mat från Mellanöstern är allt mer populärt

Foto: Thinkstock

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Meze, bulgur, hummus, tabbouleh. Den goda maten från Mellanöstern blir bara mer och mer populär. Här är några favoriter som passar perfekt till buffé eller helgmys.

Duka upp till härlig buffé med rätter från Mellanöstern. Kryddiga köttfärsspett, fräsch tabbouleh, krämig hummus och smakrik Mhamara.

Foto: Thinkstock

Rödbetshummus

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 5 minuter Tillagningstid: 5 minuter

Ingredienser:

  • 1 förpackning kokta kikärter, cirka 380 g

  • 250 g kokta rödbetor

  • 4 msk olivolja

  • 1 msk tahini, sesampasta

  • 1 krm spiskummin

  • 1 klyfta vitlök

  • 0,5 citron

  • 1 krm salt

  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Mixa kikärtor, rödbetor, olivolja och tahini.

  2. Tillsätt spiskummin, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt, peppar. 

Bjud på buffé med smaker från Mellanöstern – här är fler supergoda recept:

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept