Citronpasta med edamamebönor

Fräsch vego-pasta med smak av Asien

5 (3 röster)

Ordet ”fräscht” må vara uttjatat, men det är perfekt som beskrivning på den här pastarätten.

Vardagsmat ska vara lätt att ”slänga ihop”, men varför inte testa en liten utflykt. Receptet här är hämtat från Kokboken ”Ännu mera vego” som publicerades i marsnumret av Aftonbladet Mat&Vin och bakom det ligger dietisten Sara Ask och journalisten Lisa Bjärbo.

Citronpasta med edamamebönor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g gröna edamame/sojabönor, utan skal, finns ofta i frysdisken
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 nypa chiliflingor
  • rapsolja, att steka i
  • 1 citron
  • 1 dl riven parmesanost
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Till servering

  • citron
  • parmesanost
  • olivolja
  • ruccola, eller machésallad

Gör så här

avFelix Björklund

ARTIKELN HANDLAR OM