”Det är grymt gott och lätt”

Torskrygg recept – med bacon och gräslök

1 av 2
Torskrygg recept
MAT & DRYCK

Matbloggaren Madeléne Hansson bjuder på vad hon anser vara världens godaste torskryggsrecept. Torskrygg med bacon och gräslök. – Det är grymt gott, tipsar hon.

Foto: Madeléne Hansson.

Madeléne Hansson från Varberg skriver om mat på sajten Gourmetmorsan där hon bjuder läsarna på massa goda recept och tips.

Ett av hennes mest populära recept är ”Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök”. Där hon gratinerar torsk i ugnen tillsammans med bacon och en god krämig grädd-blandning.

Madeléne beskriver det som världens godaste fiskrecept.

– Det är nog ett ganska gammalt recept som går runt mellan folk så jag har inte skapat det själv. Jag kanske lägger till något för att få min egen touch eller så kör jag enligt receptet. Det är fantastiskt gott.

Vad är det du gillar med rätten?

– Man äter fisk väldigt lite nuförtiden. Baconet, som är salt, tillsammans med fisken gör att det blir väldigt gott. Det är grymt gott, säger hon.

”Bara att blanda ihop”

Och enligt Madeléne passar det här perfekt att laga en vardagskväll.

– Det är galet lätt och går fort. Det är bara att blanda ihop och in i ugnen. Vardagsrecept ska vara enkla, man har inte tid att ägna så mycket tid i köket.

– Jag älskar rätter som man gör i en form. Det är bara att häva in i ugnen. Det här rätten går även att förbereda och ha formen i kylen och sedan ställa in i ugnen och koka potatis och göra en sallad till.

Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök:

4 portioner

Ingredienser:

  • 4 st torskrygg

  • 2 krm svartpeppar

  • 1 tsk salt

  • 1 paket bacon

  • 3 scharlottenlökar, finhackade

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl riven ost

  • 1 msk fransk senap

  • 1 burk creme fraiche

  • 1 dl gräslök

Gör så här:

  1. Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.

  2. Blanda samman alla övriga ingredienser utom osten. Förstek baconen och löken. Häll över fisken och sist strö över riven ost.

  3. In i ugnen på 225°C i 20 min.

  4. Servera med pressad potatis och sallad.

Källa: Gourmetmorsan.com

ARTIKELN HANDLAR OM