Gratinerad apelsinsallad

MAT & DRYCK

För 4 personer

Du behöver:

4 apelsiner

2 grapefrukt

2 äggulor

2 msk florsocker

3 cl (2 msk) Licor 43

Gör så här:

1.

Värm ugnen till 250 grader. Sätt på grill­-läget.

2. Skär bort skalet från frukterna. Se till att få bort det vita.

3. Skär ut ”filéer” (klyftor) så att du får bort hinnorna mellan klyftorna. Lägg upp filéerna lite snyggt på 4 tallrikar.

4. Ta vara på fruktsaften som bildas och häll den i en kastrull till-sammans med ägg-gulorna och florsockret.

5. Vispa blandningen över mycket svag värme tills du får en skummig sås. Det får absolut inte koka. Då får du äggröra med citrussmak i stället.

6. Häll i likören, rör om och pytsa ut såsen över frukten på tallrikarna.

7. Gratinera tallrikarna under grillen tills ägg-såsen fått lite färg. Det går snabbt så dina tallrikar kommer inte att spricka.

8. Servera desserten ljummen med en kula glass eller sorbet.

Slatt: LICOR 43