Deras pizza kan ta hem EM-guldet

MAT & DRYCK

Tävlar med fullkorn och tryffelsalami

ÄNGELHOLM

Här är Sveriges landslag i pizzabakning.

Suncica Grac och Sacha Rajkovic har redan kammat hem nordiska mästerskapen – nu ska de tävla i pizza-EM.

Foto: Tävlar i pizza-EM Sacha Rajkovic och Suncica Grac på Pizza king i Ängelholm ska slåss för de svenska färgerna i pizza-EM i Barcelona.

På måndag stänger Suncica och Sacha sin restaurang Pizza king i Ängelholm, som de annars arbetar i sju dagar i veckan året om, för att åka till Barcelona.

Där ska de på tisdag tävla om vem som är den bästa pizzabagaren i Europa, med sin pizza Regina special.

På en deg av fullkornsdinkelmjöl ligger en bädd med läckerheter som buffelmozarella, tryffelsalami och ricottaost.

Stenhård konkurrens

– Jag tror att en mindre kaloririk pizza gjord på en nyttigare deg kan slå i Europa, säger Suncica.

Men hon befarar att konkurrensen från framför allt italienarna blir stenhård.

– Det vore extra roligt att slå just dem på fingrarna genom att vinna.

Per-Ola Ohlsson