Filmjölkslimpa med solroskärnor
Filmjölkslimpa med solroskärnor

Filmjölkslimpa med solroskärnor

3,7 (138 röster)

På nittiotalet kom den där filmjölkslimpan som plötsligt fanns på alla restauranger. Här är ett recept på ett härligt och lättbakat bröd. Passar utmärkt till både frukost, soppa eller buffé. Recept ur ”Blomster och bakverk” av Annelie Andersson.

  • 2 portioner i receptet blir två limpor. Tid tillkommer för rågkrosset att skållas och svalna.

Filmjölkslimpa

  • Ingredienser

  • 2.5 dl rågkross
  • 3.5 dl vatten
  • 5 dl dinkel, siktat, eller vete
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1.5 dl vetekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk , gärna rumstempererad
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

LÄS VIDARE