Filmjölkslimpa med solroskärnor

Filmjölkslimpa med solroskärnor

Foto: Annelie Andersson

Filmjölkslimpa med solroskärnor

3,7 (137 röster)

Bakrecept

Filmjölkslimpa. På nittiotalet kom den där filmjölkslimpan som plötsligt fanns på alla restauranger. Här är ett recept på ett härligt och lättbakat bröd. Passar utmärkt till både frukost, soppa eller buffé. Recept ur Blomster och bakverk av Annelie Andersson.

2 portioner i receptet blir två limpor. Tid tillkommer för rågkrosset att skållas och svalna.

Filmjölkslimpa

  • Ingredienser

  • 2.5 dl rågkross
  • 3.5 dl vatten
  • 5 dl dinkel, siktat, eller vete
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1.5 dl vetekli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk , gärna rumstempererad
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Lantbröd på råg

2 h

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

10-minuters tårta

10 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

Citronkladdkaka – syrlig och god

45 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

20 min

Kolakakor med strössel

30 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Bästa recepten till chokladbollens dag

Så fixar du snabbaste superfikan

Så lyckas du med långjäst bröd

Bakad ganache

25 min

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Krusbärspaj med kardemumma och mandelmassa

1 h

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Schackrutor – så blir de snyggt rutiga

1 h