Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Foto: David Loftus
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

Bli först med att rösta!

Om du inte prövar något annat recept från den här boken så testa i alla fall det här! Det blev himmelskt gott! Vi har använt gammalt grötris som kylts ner, men det går också med risottoris. Vänd upp med lite vispad grädde och honung. På med grönmögelost, valnötter och päron. Det här var tänkt som ett mellanmål men upplevs som en smarrig efterrätt. Recept ur boken ”Happy food green”.

Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl risgrynsgröt, kokt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 päron, skuret i små kuber
  • 100 g mögelost, krämig. helst på komjölk, som kan upplevas något mildare än till exempel fårost.
  • 2 msk honung, cirka
  • 1 dl valnötter

Gör så här

Av: Jon Hansson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK