Foto: David Loftus
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Bli först med att rösta!
Om du inte prövar något annat recept från den här boken så testa i alla fall det här! Det blev himmelskt gott! Vi har använt gammalt grötris som kylts ner, men det går också med risottoris. Vänd upp med lite vispad grädde och honung. På med grönmögelost, valnötter och päron. Det här var tänkt som ett mellanmål men upplevs som en smarrig efterrätt. Recept ur boken ”Happy food green”.
Ris à la Malta med päron, mögelost och valnötter
Ingredienser
- 4 dl risgrynsgröt, kokt
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- 1 päron, skuret i små kuber
- 100 g mögelost, krämig. helst på komjölk, som kan upplevas något mildare än till exempel fårost.
- 2 msk honung, cirka
- 1 dl valnötter
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Kålpudding med sojafärs
45 min
Världens enklaste jordgubbsglass
10 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Krämig pasta med ädelost
30 min
Glutenfria frukostfrallor
1 h 30 min
Pulled chicken
1 h
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter
1 h
Ryggbiff med tomat och avokadosallad och rostad potatis
1 h
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Bönchili med majskräm
1 h
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min
Malin Mendels indiska mat
Tänk om, tänk nytt
Kålpudding med sojafärs
45 min
Världens enklaste jordgubbsglass
10 min
Rödbetsburgare med brynt lökdressing
45 min
Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise
30 min
Krämig pasta med ädelost
30 min
Glutenfria frukostfrallor
1 h 30 min
Pulled chicken
1 h
Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”
30 min
Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter
1 h
Ryggbiff med tomat och avokadosallad och rostad potatis
1 h
Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
45 min
Bönchili med majskräm
1 h
Endive, brysselkål och morötter med morotskräm
50 min
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
30 min
Lillebyns laxlåda
40 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité
1 h
Mikael hade 150 ton grönkål – startade kålrusning: "Otroligt"
Myllymäkis ångade torsk med färsk lök, ägg och örter
1 h
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini
30 min