Kryddiga viltfärs till tacos.
Kryddiga viltfärs till tacos.

Anders Levéns kryddiga viltfärs

2,5 (6 röster)

Matsmarta onsdag

Uppdatera helgens tacomiddag med en kryddstark viltfärs. Enkel att göra – och du kan använda det kött du har tillgängligt.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Anders Levéns kryddiga viltfärs

  • Ingredienser

  • 1 kg viltfärs, grovmalen
  • olja, till stekning
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 6 skogschampinjoner, rivna
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk spiskummin, nymalen
  • 2 dl chilisås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk cholula hot sauce
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • nachochips, eller pitabröd
  • nykokta majskolvar
  • färsk koriander

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Vilt – det matsmarta köttalternativet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Smakrik lasagne med viltfärs

2 h

Kålsoppa med persiljefrikadeller

1 h 30 min

Kryddig viltkorv

2 h

Vilt – det matsmarta köttalternativet

Kronhjort med dill och pumpa

3 h

Bönor, chorizo, kål och kyckling

1 h

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Här är matsmarta recept till julbordet

Blomkålssteaks med ingefära och curry

15 min

Kryddbakad torsk i syrlig dillsås

1 h

Veganska kroppkakor

45 min

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Dallasburgare

40 min

Veganska köttbullar

25 min

Kyckling med ratatouille och oregano

Shakshuka med vegansk äggröra

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Laga helgrön helgmat i år

Vegansk pannbiff med lök

Kockarnas knep för att laga smartare mat

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Vego i världsklass – för en billig peng

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd