Falafelvåfflor med god topping.
Falafelvåfflor med god topping.

Falafelvåfflor – gott och enkelt

3,6 (58 röster)

Matsmarta onsdag

Falafelvåfflor – kul och enkel variant på våfflor. Gör en smet av bland annat kikärtor, lök, spiskummin och koriander och servera med tahinidressing och tomater. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.

Falafelvåfflor

  • Ingredienser

  • 6 dl kikärter
  • 1.5 lök, gula, skalade och finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk spiskummin, mald
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk koriander, mald
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Tahinisås

  • 1 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 cl citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, liten, riven
  • salt
  • Till servering

  • naturell yoghurt
  • cocktailtomater
  • lite hackad färsk persilja

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Tabbouleh – smakrik persiljesallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Mattias Kristiansson

MER OM GODARE

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

35 min

En perfekt tacorätt för vardagar

30 min

Italienska biffar med kall bearnaise

30 min

Tortellini med brysselkål och parmesanost

20 min

Baka gyllene chouquettes

45 min

Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker

Dinoburgare som man blir stark av

1 h

Salted caramel freak-shake

15 min

Grön soppa med gräddmoln

40 min

Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

2 h

Tofuklämmor – goda tunnbrödrullar

20 min

Palak Paneer med matvetesallad

1 h

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

1 h 20 min

Granolabar med hasselnötter och torkad frukt

1 h 30 min

Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Vegansk bouillabaisse

1 h 30 min

Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting

15 min

Så blir du halvvego och hjälper klimatet

”Om 50 år äter vi inget kött i Sverige”

Köttfri spaghetti och köttfärssås

1 h

Raggmunkar med fejkon

45 min

Värmande vego – Karoline Jönssons nya vegokokbok