Duka fram - och ät upp - årets sötaste granar

avAftonbladet

Foto: AlexPro9500 / iStockphoto
Bjud på granar utan ett barr.

Ätbara granar – piffa till fruktsalladen, skinkmackan eller ostbrickan och forma den som en vacker julgran. Enklare än man tror och bara fantasin sätter gränserna.

Foto: AlexPro9500 / iStockphoto
Fruktgranen är söt på alla vis.

Fruktgran

Kiwi, clementinklyftor och granatäppelkärnor. Skala och skiva kiwin lägg skivorna så de formar en gran. Skala och klyfta clementinen och fördela klyftorna på kiwiskivorna. Knacka ut granatäppelkärnor och dekorera med dem.

Foto: AlexPro9500 / iStockphoto
Ostbrickegran och skinkmackegran.

Granostbricka

Vindruvor och valfri hårdost. Lägg upp hela ostbrickan i form av en gran för extra julkänsla. Pynta med slät persilja för mer grenkänsla. En halv selleristjälk blir perfekt som stam.

Granmacka

Till och med skinkmackan går att forma som en gran. Servera en riktig Dagobertmacka i många lager genom att trä upp brödskivor, krusig sallad, julskinka och ostskivor på ett grillspett i trä. Pynta med röda bär och toppa med en stjärna av ost.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Jul

LÄS OCKSÅ