Ljuvliga lavendelskorpor.

Foto: Marie Mandelmann

Mandelmanns lavendelskorpor

4,1 (10 röster)

Bakrecept

Mandelmanns lavendelskorpor – ”Dessa lavendelskorpor är trädgårdskökets verkliga trotjänare, lavendel uppdragen från frö var det allra första vi planterade längs trädgårdsgångarna,” berättar Gustav och Marie Mandelmann. Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta). Recept: Gustav Mandelmann. Foto: Marie Mandelmann.

En portion motsvarar cirka 35 skorpor. Tänk på att skorporna kräver en timmes torktid i ugn!

Lavendelskorpor

  • Ingredienser

  • 3 dl lavendelsocker
  • 125 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 150 g mörk choklad
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Baka Mandelmanns sötebröd – fem ljuvliga recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Mandelmann

Mandelmanns gård

Fika recept

Efterrätt

Svenska recept

MER OM GODARE

Baka Mandelmanns sötebröd

Mandelmanns körsbärspaj med krämig fyllning

1 h 30 min

Budapestrulle – klassiskt bakverk

2 h