Foto: Ulrika Pousette
Rabarbermarängpaj

Rabarbermarängpaj – syrligt och sött

5 (1 röst)

Rabarbermarängpaj – rabarber och maräng passar perfekt ihop. Recept ur Baka utan ugn av Camilla Hamid, My kitchen stories.

Låt pajen vila i kylskåpet en timme så att fyllningen stelnar.

Rabarbermarängpaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajskal

  • 20 savoiardikex
  • 100 g smör
  • Fyllning

  • 500 g rabarber, färsk eller fryst
  • 2 citroner, saften (ca 2 dl)
  • 1 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 3 dl syltsocker
  • 50 g smör
  • Maräng

  • 2 äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • Topping

  • myntasocker, eller färsk mynta

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Paj recept

Bakning

Efterrätt