Glasstårta med jordgubbar
Jordgubbsglasstårta – det här måste vara den bästa sommarkombon med glass och jordgubbstårta i ett. Gör bottnarna under tiden som glassen stelnar i frysen. Recept ur Camilla Hamids bok ”Godare glass”.
- Tillkommer 3+6 timmar i frysen.
- 1 portion i receptet blir 1 tårta med 10–12 bitar.
Glasstårta med jordgubbar
fyllning
- 5 dl vispgrädde
- 400 g kondenserad mjölk, sötad
- 1 citron, finrivet skal
- 2 tsk vaniljsocker
- 500 g jordgubbar, färska
- 0.5 dl jordgubbssylt
Bottnar
- 225 g smör, smält och avsvalnat
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl filmjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 citron, finrivet skal
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Mjölkchokladbiskvier med ljuvligt len fyllning





1 h 30 min
Chokladmoussetårta med mandelbotten





1 h
Matiga muffins med feta och soltorkade tomater





45 min
Croissant – så bakar du dem hemma





5 h
Gudomligt goda citronbullar





3 h
Så gör du egna supergoda tortillabröd





15 min
Moussetårta av hallon och choklad på brownie
Sandwich – så gör du glassen själv





1 h
Ladda för kanelbullens dag
10 härliga recept på tårta för alla tillfällen
Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen
Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter





30 min
Isglass med två olika smaker





20 min
Oreoglass





30 min
Lemon curd-glass





30 min
Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt
Choco almond de luxe





45 min
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Så gör du egen glass hemma - bästa tipsen
Blåbärsglass – med massor av blåbär





20 min
Bananglass – världens enklaste recept





10 min
Simona Muntean: ”Bakning är min avkoppling”
Matchaglass – läckert grön och svalkande





20 min
Shortbread – spröda små godingar





40 min