Foto: Björn Lindahl
Glutenfria lussebullar blir saffransbakelser när de toppas med grönmögelost.

Glutenfria saffransbakelser

5 (1 röst)

Julfika! Bjud gästerna på dessa glutenfria ”lussebullar”.
Att grönmögelost och pepparkakor firar stora triumfer är känt för de flesta. Men osten passar också perfekt ihop med saffransbullar.
Vill du servera bullarna som de är, utan topping, öka då mängden socker till 3 dl.

En portion räcker till cirka 32 bakelser.

Glutenfria saffransbakelser

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst, för söta degar
  • 3 tsk fiberhusk
  • 1 dl kesella vanilj
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • Mjölblandning

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2.5 dl potatismjöl
  • 3 dl havremjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • Till pensling

  • 1 ägg
  • Topping

  • 1 paket grönmögelost
  • 1 dl grädde
  • fikonmarmelad

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM