Glutenfria lussebullar blir saffransbakelser när de toppas med grönmögelost.
Glutenfria lussebullar blir saffransbakelser när de toppas med grönmögelost.

Glutenfria saffransbakelser

5 (2 röster)

Bjud gästerna på dessa glutenfria saffransbakelser till fikat.
Att grönmögelost och pepparkakor firar stora triumfer är känt för de flesta, men osten passar också perfekt med saffransbullar. Testa så får du se!

Tips! Vill du servera bullarna som de är, utan topping, öka då mängden socker till 3 dl.

En portion räcker till cirka 32 bakelser.

Glutenfria saffransbakelser

  • Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 50 g jäst, för söta degar
  • 45 g fiberhusk
  • 1 dl kesella vanilj
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • Mjölblandning

  • 80 g mandelmjöl
  • 200 g potatismjöl
  • 3 dl havremjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • Till pensling

  • 1 ägg
  • Topping

  • 1 paket grönmögelost
  • 1 dl grädde
  • fikonmarmelad

Gör så här

LÄS VIDARE